Viemäri on tukossa, mitä voin tehdä?

Käsienpesualtaan hajulukon puhdistuksen vastuu on taloyhtiöllä. Asukkaan tulee kuitenkin itse huolehtia siitä, että viemäri ei tukkeudu. Asukkaan tulisi myös itse säännöllisesti puhdistaa lattiakaivo niiltä osin kuin se ilman työkaluja on mahdollista. Asukkaalla on velvollisuus ilmoittaa viemärin tai lattiakaivon tukkeutumisesta huoltoyhtiölle.

Ensiavuksi huonosti vetävään lavuaariin tai viemäriin voi kaataa kuumaa vettä tai yrittää puhdistaa niitä viemärinavausaineella.

Lavuaarin alla on hajulukko (metallinen kuppi, joka on kiinni kierteillä). Sen voi yleensä avata ja puhdistaa käsin. Kannattaa kuitenkin olla huolellinen ja varmistaa että osat tulevat takaisin paikoilleen samassa järjestyksessä.

Lattiakaivon säännöllinen (mekaaninen) puhdistus on asukkaan vastuulla. Myös ”kaivokielon” käyttö on suositeltavaa. Lattiakaivon ritilän voi nostaa pois ja puhdistaa kaivon käsin.

Mikäli näistä toimenpiteistä ei ole apua, tulee asiasta ilmoittaa huoltomiehelle. Tukos voi pahimmillaan aiheuttaa vesivahingon.

Lisätietoja vastuista saat vastuunjakotaulukosta.

Oliko vinkki hyödyllinen? Jaa se muillekin!

Juhannuksen aukioloajat

Torstaina 22.6. suljemme klo 13.00.

Juhannusaattona 23.6. molemmat toimistomme on suljettu.

Päivystyksemme palvelee kiireellisissä asioissa 24 h.

Kiinteistöhuolto Määttä toivottaa hyvää juhannusta!

Joulun aukioloajat

Kruununhaan toimisto suljetaan perjantaina 22.12. klo 14.00.

25.-26.12. sekä 1.1. molemmat toimistomme on suljettu.

Kiinteistöhuolto Määttä toivottaa rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!