Ulkona ja asunnossa on kylmä, miksi taloyhtiössä ei lämmitetä?

Etenkin keväisin ja syksyisin ulkoilman lämpötilat saattavat vaihdella äkillisesti. Sisälämpötila saattaa tällöin usein tuntua viileältä sillä ulkoilman lämpötilaa mittaava anturi ei tahdo pysyä ulkoilman lämpötilan vaihteluiden perässä.

Talon ulkoseinässä oleva anturi mittaa ulkoilman lämpötilaa. Sen perusteella asuntojen lämpötilaa nostetaan tai lasketaan automaattisesti suhteessa lämpökäyrän asetuksiin.

Etenkään syksyisin anturi ei tahdo pysyä ulkoilman lämpötilan vaihteluiden perässä kun öisin on jo kylmää ja päivisin aurinko lämmittää. Yhden asunnon lämpötilaa ei ole mahdollista erikseen säätää muutoin kuin tarkistamalla pattereista esisäädöt, venttiilien neulat ja termostaattien toiminta. Koko lämpökäyrää puolestaan on säädettävä kerralla. Tämä luonnollisesti vaikuttaa koko talon lämpötilaan kaikkina vuodenaikoina. Yhdenkin asteen muutoksella on suuri vaikutus taloyhtiön vuotuisiin lämmityskustannuksiin.

Ihmiset ovat erilaisia ja kokevat lämpötilan eri tavoin. Huoltoyhtiön tehtävä on ylläpitää lämpökäyrää suositusten mukaisesti, eikä se voi muuttaa koko talon lämpötiloja sillä perusteella, että yksittäinen asukas kokee lämpötilan epäsopivaksi. Sen sijaan huoltoyhtiö mittaa huoneiston lämpötilan ja tarkistaa patterien toiminnan. Jos lämpökäyrän säätäminen näyttää tämän jälkeen aiheelliselta, asiasta ollaan yhteydessä isännöitsijään ja/tai hallitukseen, jonka päätöksellä toimenpiteisiin voidaan ryhtyä.

Voit itsekin tarkistaa termostaattisi toiminnan kääntämällä sitä auki ja kiinni jotta neula herkistyy.

Oliko vinkki hyödyllinen? Jaa se muillekin!

Juhannuksen aukioloajat

Torstaina 22.6. suljemme klo 13.00.

Juhannusaattona 23.6. molemmat toimistomme on suljettu.

Päivystyksemme palvelee kiireellisissä asioissa 24 h.

Kiinteistöhuolto Määttä toivottaa hyvää juhannusta!

Joulun aukioloajat

Kruununhaan toimisto suljetaan perjantaina 22.12. klo 14.00.

25.-26.12. sekä 1.1. molemmat toimistomme on suljettu.

Kiinteistöhuolto Määttä toivottaa rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!