hibaby

Ovien avaukset

OVIEN AVAUKSET

Miksi huoltoyhtiö ei voinut avata minulle ovea?
Huoneiston ovi voidaan avata vain huoneistossa kirjoilla olevalle henkilölle, joka pystyy todistamaan henkilöllisyytensä ja asumisoikeutensa luotettavalla tavalla. Mikäli asukas ei ole tehnyt muuttoilmoitusta, eikä hänen tietojaan löydy talonkirjasta, ei huollolla ole oikeutta avata ovea. Toinen syy miksi ovea ei aina voida avata on se, ettei huoltoyhtiöön ole toimitettu huoneiston avainta.
Olen vasta muuttanut enkä ole vielä ehtinyt tehdä muuttoilmoitusta, voiko huoltoyhtiö avata minulle oven?
Tällaisessa tapauksessa voit esittää henkilöllisyystodistuksen lisäksi esimerkiksi vuokrasopimuksen josta käy ilmi että olet asunnon haltija.
Miksi oven avaaminen on maksullista?
Ovien avaukset eivät kuulu huoltosopimuksen kuukausihintaan, vaan ne ovat erikseen veloitettavaa työtä. Maksu suoritetaan käteismaksuna oven avaavalle huoltomiehelle (ko. maksu on palkkatulon lisä, jonka huoltomies on velvollinen ilmoittamaan verotuksessaan).
Miksi oven avausta ei voi maksaa laskulla?
Ovenavausmaksuja jouduttaisiin nostamaan tuntuvasti nykyisestä, mikäli maksut alettaisiin kierrättää laskutusjärjestelmän kautta ja tulouttaa asianomaisille huoltomiehille.
Vuokraan Airbnb:n kautta asuntoani, voiko siellä lyhytaikaisesti majoittuva henkilö pyytää oven avausta?
Emme valitettavasti voi avata ovea tällaisissa tilanteissa. Asunnon vuokraajan tulee sopia majoittujan kanssa käytännöistä avaimien katoamisen tai unohtamisen varalta.
Top