hibaby

Muuttajalle

MUUTTAJALLE

Miten saan nimeni oveen?
Huoltoyhtiö vaihtaa nimet oviin ja summeritauluihin muuttoilmoituksen perusteella. Muuttoilmoituksen voi tehdä näillä verkkosivuilla olevalla lomakkeella.
Mihin muutosta tulee ilmoittaa?
Muuttoilmoitus tulee tehdä sekä maistraatille (lakisääteinen ilmoitus viikon kuluessa muutosta, lisätietoja saat maistraatin sivuilta), huoltoyhtiölle että isännöitsijälle.
Miksi minun täytyy ilmoittaa muutosta myös huoltoyhtiölle?
Maistraattiin tehty muuttoilmoitus ei välity huoltoyhtiölle. Muuttoilmoituksen perusteella huoltoyhtiö vaihtaa nimet oviin ja summeritauluihin. Huoltoyhtiö voi avata oven vain huoneistossa kirjoilla oleville asukkaille, mikäli avain on esim. unohtunut kotiin.
Tuleeko poismuutosta ilmoittaa huoltoyhtiölle?
Kyllä. Näin huoltoyhtiön asukasrekisteri pysyy ajan tasalla eikä myöhemmin tule epäselvyyksiä asukkaiden suhteen. Samalla lomakkeella on mahdollista ilmoittaa myös saunavuoron lopettamisesta. Muistathan ilmoittaa muutoksista myös isännöitsijälle. 
Miten saan varattua kadulta tilaa muuttoautolle?
Huoltomiestä voi pyytää varaamaan alueen puomeilla. Emme kuitenkaan voi vastata siitä, että puomit pysyvät paikoillaan, sillä esimerkiksi autoilijat saattavat siirrellä niitä. Mikäli haluat varata katualueen virallisesti käyttöösi tulee lupa siihen hakea hyvissä ajoin Helsingin kaupungilta. Lisätietoa katualueen vuokrauksesta
Minun pitäisi kiinnittää lamppu kattoon, mutta en yletä ilman tikkaita. Mistä voisin saada tikkaat?
Taloyhtiöllä on yleensä ainakin yhdet tikkaat, joita voi pyytää huoltomieheltä lainaksi.
Mistä tiedän onko huoltoyhtiöllä asuntoni avain?
Asiaa kannattaa tiedustella huoltoyhtiöstä jo taloon muutettaessa. Joissakin taloyhtiöissä on käytössä yleisavain, joka on myös huollon hallussa. Yleisavainkaan ei välttämättä sovi kaikkiin huoneistoihin, sillä osa niistä on voitu sarjoittaa erikseen. Lisäksi ovessa voi olla erillinen turvalukko. On asukkaan/osakkaan itsensä päätettävissä, luovuttaako hän avaimen huoltoyhtiölle.
Jaetaanko posti osoitteen vai vastaanottajan tietojen mukaan?
Postin verkkosivuilla todetaan näin: Viestintäviraston postinjakelusta antaman ohjeistuksen mukaisesti postilähetykset jaetaan lähetykseen merkityn osoitteen mukaisesti, ellei vastaanottajalla ole voimassa olevaa osoitteenmuutosta tai sopimusta jakelun keskeytyksestä.
Top