Arjen ongelmat

ARJEN ONGELMAT

Viemäri on tukossa, mitä voin tehdä?
Ensiavuksi viemäriin voi kaataa kuumaa vettä. Lattiakaivon ritilän voi nostaa pois ja puhdistaa kaivon käsin. Lavuaarin alla on metallinen kuppi, joka on kiinni kierteillä. Sen voi avata ja puhdistaa käsin. Mikäli näistä toimenpiteistä ei ole apua, tulee asiasta ilmoittaa huoltomiehelle. Viemärin säännöllinen (mekaaninen) puhdistus on asukkaan vastuulla. Lisätietoja saat vastuunjakotaulukosta
Huoneistossa on kylmä, mikä avuksi?
Patterin säätöpyörää vastapäivään käännettäessä patteri “aukeaa” eli alkaa lämmetä. Vastaavasti myötäpäivään eli “kiinni” käännettäessä patteri viilenee. Mikäli tämä ei auta, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoon. Termostaatti saattaa myös sulkea patterin, mikäli patteri on peitettynä verholla tai aurinko lämmittää patteria ympäröivää ilmaa. Termostaatti mittaa ympäröivän ilman lämpötilaa ja lämpötilan noustessa tavoitetason yläpuolelle termostaatti sulkee patteriventtiilin ja veden virtaus patterissa pysähtyy.
Kuinka lämmintä huoneistossa tulisi olla?
Huoneistojen sisälämpötilan tavoitetaso (Suomessa) on 22 +/- 1 °C. Tällöin lämmitysjärjestelmä toimii oikein.
Patterista tiputtaa vettä, mitä teen?
Jos esim. patteri tai jokin vesikaluste kuten wc tai viemäri vuotaa, ota heti yhteyttä huoltoyhtiöön. Huoltomies tulee arvioimaan tilanteen vakavuuden. Ensiavuksi tulee lattiat suojata asettamalla astia tiputtavan kohdan alle.
Palovaroittimeni piippaa enkä yletä siihen itse, mitä teen?
Palovaroittimet ovat asukkaan vastuulla, mutta huoltomieheltä voi tarvittaessa pyytää apua esim. paristojen poistoon, mikäli asukas ei saa itse sitä tehtyä.
Top